Sunshine Breda lunch

Foodspot: een kleurrijke lunch bij Sunshine in Breda

Vraag jij je soms ook af hoe het kan dat je iets pas zo laat ontdekt terwijl het al lang bestaat? Dat had ik deze week met lunchroom Sunshine in Breda. Ik ga vaak lunchen in Breda en loop regelmatig door de winkelstraat waar Sunshine zit, maar nooit eerder ging ik er naar binnen. Een gemiste kans, zo blijkt. Sowieso omdat een lunchroom met zo’n naam perfect matcht met mijn zonnige blog, maar vooral omdat je hier kunt genieten van heerlijke wereldse en verrassende gerechten. Let’s take a look!

Sunshine Breda

Zodra je binnenstapt voel je gelijk waar deze Bredase lunchroom zijn naam aan te danken heeft. De laidback sfeer en kleurrijke inrichting vallen als een warme deken over je heen. Het interieur is een beleving op zich. Neem de tijd om even te landen en om je heen te kijken. Hoe langer je kijkt, hoe meer je ziet. In ieder hoekje vind je weer andere reis schatten of eyecatchers zoals zelfgemaakte lampen van papieren mini-parasols. Je kunt plaatsnemen aan tafel, maar er zijn ook verschillende lounge hoekjes en zelfs twee hangmatten om je inner reishonger even te stillen.

De menukaart

Zo kleurrijk en avontuurlijk als de inrichting, zo is ook het eten. De lunchkaart bestaat uit verschillende postkaartjes met wereldse gerechten zoals Zuid-Afrikaans braaibrood, Mexicaanse chorizo quesadilla’s met avocado of Russische boekweit salade met gemarineerde paddenstoeltjes. Ben je vegan, heb je een allergie of ben je gewoon een alles eter? Er is voor ieder wat wils! Naast het vaste menu op de postkaartjes zijn er diverse dagspecials, afhankelijk van wat er over is in de keuken, om zo de massa consumptie tegen te gaan.

“Bij Sunshine maken wij ons sterk voor een no waste policy. Wij koken bewust en kleinschalig, grotendeels met dagverse producten, waar mogelijk biologisch.” — Sunshine Breda

Eten en drinken bij Sunshine Breda

Tijd om te bestellen! Om te beginnen met een drankje. En die gaan verder dan cola zero of een spa rood. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een Pakistaanse mango drink, een voormalig Sovjet frisdrankje, of een Japanse Matcha. Wij begonnen met een jasmijnthee (in een lovely theepot!) en een verse banaan-mango-ananas smoothie. Ik bestelde daarna een broodje met Israëlische falafelkruim en bietenhummus. Vriendin Amy gaat voor Turks brood met pulled vegetables, veel extra groentjes en nachos.

Mijn broodje is zo rijkelijk belegd dat ik het broodje niet eens kon zien. Ik probeer van alles wat op mijn bord ligt op mijn vork te schuiven zodat ik zoveel mogelijk smaken bij elkaar heb. Wat een smaakexplosie! De smeuïge en kruidige falafel in combinatie met de frisse bietenhummus en granaatappelpitjes is echt hemels. Het broodje is afgetopt met wat zoute popcorn en een paar chipjes, voor een verrassende extra bite aan het gerecht. Wat een feestje voor je mond én je gemoedstoestand.

Lunchroom Sunshine Breda
Lunchroom Sunshine Breda

Een werelds dessert

En dat het feest nog niet klaar was, bleek toen we nog een toetje bestelden. Ik nam een pittige pindabar met peper, chocola en zeezout. Een lekkere en bijzondere afsluiter. Maar de winnaar van de dag was Amy, met haar pandan kokos rijstevlaai met oreo bodem en een topping van mango en zwarte sesamzaadjes. Geloof ons: deze vegan taart wil je proeven!

Lunchroom Sunshine Breda
Lunchroom Sunshine Breda

Hier vind je meer foodspots

Ezra Dijck

Na mijn wereldreis wist ik het zeker: Ik ben verliefd op Zuid-Europa. En ja, ik heb écht goed gezocht, maar die fijne mediterrane sfeer is nergens op de aardbol te evenaren. Op Zuidgekruid neem ik je mee langs de mooiste reisroutes en lekkerste foodspots in ons zonnige zuiden. Ga je mee verliefd worden?

Bekijk blogs

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *