Tzatziki is waarschijnlijk het eerste waar je aan denkt bij een Griekse dipsaus. De frisse smaken van die Griekse yoghurt dip met komkommer zijn zeker lekker, maar wel een beetje standaard. Wil je iets spannenders? Pimp je dipje dan eens met rode biet en kappertjes. Nog steeds een frisse tzatziki, maar door de aardse smaken en het extra zuurtje nét even anders. En zeg nou zelf, zo’n roze Griekse yoghurt dip ziet er toch heerlijk uit?

Feta, een ander boegbeeld van Griekenland. Love it! En wat is Griekenland zonder dit bekende kaasje? Precies. Daarom mag een lekker romige fetadip natuurlijk niet ontbreken in deze Griekse dipsaus lijst. Naast schapenkaas (ja mensen, feta komt van de schaap), is geitenkaas in Griekenland ook erg populair. En laat dit nu net heel goed samen gaan met gegrilde aubergine. Maken we daar maar gelijk een dipsausje van!
Dip lekker een stukje pitabrood, platbrood of rauwkost in jouw favoriete Griekse dipsaus en enjoy het vakantiegevoel. Welke ga jij maken?
> Deze foodfacts moet je weten voor je naar Griekenland gaat

Roze Griekse yoghurt dip
Dit heb je nodig
- 150 g Griekse yoghurt
- 1 gekookte rode biet
- 30 g kappertjes
- 1 knoflookteen
- 1 el olijfolie
- Peper, zout
Zo maak je het
- Rasp de rode biet met een grove keukenrasp. Doe de rasp in een vergiet en druk met de bolle kant van een lepel goed het vocht eruit.
- Schep de Griekse yoghurt in een schaaltje, pel de knoflook en pers hem uit boven de yoghurt. Voeg de uitgeknepen bietenrasp, olijfolie en kappertjes toe aan de yoghurt en roer goed door. Breng de Griekse yoghurt dip op smaak met peper en zout.
Romige fetadip
Dit heb je nodig
- 60 g feta
- 100 g roomkaas naturel
- 0,5 trostomaat
- 6 zwarte olijven
- Peper, zout
Zo maak je het
- Verkruimel de feta, snijd de tomaat in blokjes en de olijven doormidden.
- Voeg alles samen met de roomkaas, roer goed door en breng op smaak met peper en zout.
Aubergine geitenkaasdip
Dit heb je nodig
- 1 grote aubergine
- 1 schijfje zachte geitenkaas (20 gr)
- 4 blaadjes munt
- Peper, zout
Zo maak je het
- Snijd de aubergine in de lengte doormidden en leg de twee helften met de open zijde naar beneden op een bakplaat bekleed met aluminiumfolie. Rooster de aubergine in een voorverwarmde oven ongeveer 30 minuten tot de schil zwart geblakerd is. Don’t worry, deze ga je niet opeten.
- Lepel de zachte inhoud van de aubergine uit de schil en doe het samen met de geitenkaas en munt in een hakmolentje of kleine keukenmachine. Pulseer tot een gladde massa en breng op smaak met peper en zout.
“Eet smakelijk!
Laat een bericht achter