Sabores Breda

Foodspot: Mediterraans restaurant Sabores in Breda

Sinds kort zit op de Grote Markt in Breda mediterraans restaurant Sabores. Deze foodspot stond al een tijdje op mijn lijst. Hier kun je namelijk heerlijk genieten van een mediterrane sfeer met typerende geuren, kleuren en smaken uit alle landen rondom de Middellandse Zee. En als er iets is dat mij blij maakt, is dat het wel! Sabores betekent ‘smaken’ in het Spaans en dat is niet voor niets kan ik je alvast verklappen. Via Google spiekte ik alvast even binnen en de inrichting zag er gezellig en kleurrijk uit. Benieuwd wat Sabores nog meer te bieden heeft! Kijk je mee?

Cheers to the weekend

Voor mijn vriend en mij had ik een tafeltje voor twee gereserveerd op de vrijdagavond. Het was een zomerse dag dus we namen buiten plaats. Stiekem toch een beetje jammer, want het leek me gezellig om binnen het lekkere mediterrane sfeertje mee te pakken. Maargoed, het echte mediterrane leven speelt zich vooral buiten af, dus laten we daar vandaag niet voor onder doen!

Een van de vriendelijke obers komt naar ons toe met de menukaart en de vraag wat we willen drinken. “Twee witte wijn graag, om even lekker het weekend in te luiden!” Dat leek hem een goed plan. Even later zette hij met een grote glimlach twee wijnglazen voor onze neus en schonk met flair een frisse Sauvignon Blanc in. Cheers!

Een diversiteit aan warme en koude voorgerechten

Ondertussen bekijken we uitgebreid de menukaart. Wat direct opvalt zijn de vele variaties aan visgerechten, love it! Of nouja, of dat opvallend is valt te betwijfelen, want we wanen ons vanavond natuurlijk even aan de Middellandse Zee. We kunnen kiezen uit verschillende warme of koude voorgerechten. Ik ga voor de halloumi, een stevige en zoute Cypriotische kaas met gebakken tomaat en balsamico. Niels kiest de caprese van cherrytomaat, buffelmozzarella, bassilicum, balsamico en pijnboompitten. Als even later de gerechten worden geserveerd kun je mij niet blijer krijgen. Sowieso omdat ik honger heb, maar ook omdat ik echt kan genieten van die mooi opgemaakte borden, en helemaal op mediterraans servies! De voorgerechten worden geserveerd met een stokbroodje on the side, die we lekker kunnen dopen in wat olijfolie met zeezout. 

Een smaakexplosie bij het hoofdgerecht

De voorgerechten zijn best flink, dus nu de eerste honger gestild is kunnen we weer helder nadenken over het hoofdgerecht. Opnieuw een gevarieerde keus aan pasta’s, paella’s, vis- of vleesgerechten en gerechten uit de Arabische keuken, zoals lams tajine en moussaka. Bij het zien van al die lekkere gerechten voel ik de keuzestress alweer opborrelen. Vandaag los ik dat op door te gaan voor de Surf & Turf: gegrilde ossenhaas met gegrilde gamba’s en groenten. Van alles wat! Niels gaat voor de gegrilde gamba’s en groenten met een citroendressing. 

Wat een plaatje vind je niet?! En wat was het lekker! Het vlees was zo zacht en mals dat mijn mes er bijna doorheen viel. Bij de ossenhaas kon ik kiezen uit drie verschillende sauzen, waaruit ik truffelsaus koos. Tip van mij: doe dit alsjeblieft! Je zal me dankbaar zijn. Als je van een smaakexplosie houdt tenminste. De smaak van gegrild mals vlees in combinatie met die typerende en overweldigende truffelsmaak is echt heaven! Ook de gamba’s waren lekker sappig en vol van smaak, maar vielen na mijn ‘truffelsteak’ toch een klein beetje in het niet. Onze hoofdgerechten werden geserveerd met een frisse parelcouscous salade en lekkere frieten met mayonaise.

Even pauze tot het dessert

Na het hoofdgerecht hadden we even tijd nodig om uit te buiken tot we het aandurfden om de dessertkaart te bekijken. Toen het eenmaal zover was viel mijn oog gelijk op de frozen tiramisu. Dat wordt de mijne! Niels ging voor de chocolade caloriebom met chocolademousse, brownie, vanille ijs en stukjes chocolade. Even later werden er weer twee prachtig opgemaakte borden geserveerd en aten we ons voller dan vol aan de heerlijke desserts. Leuk dat deze tiramisu net even anders is. Het zoete fluweelzachte opgeklopte eiwit was erg lekker in combinatie met de ‘crumble’ met bitterkoekjessmaak en de frisse rode vruchtjes. Zo had ik hem nog niet eerder gegeten. 

Bekijk meer mediterrane foodspots

Ezra Dijck

Na mijn wereldreis wist ik het zeker: Ik ben verliefd op Zuid-Europa. En ja, ik heb écht goed gezocht, maar die fijne mediterrane sfeer is nergens op de aardbol te evenaren. Op Zuidgekruid neem ik je mee langs de mooiste reisroutes en lekkerste foodspots in ons zonnige zuiden. Ga je mee verliefd worden?

Bekijk blogs

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *