Gevulde jalapenos met roomkaas

Gevulde jalapeños met paprika-roomkaas en mozzarella

Ik zou begin april een lang weekend naar Italië gaan. Naar Bologna om precies te zijn, de culinaire hoofdstad van Italië. Het zal niet als een verrassing klinken dat dat reisje niet doorgaat. Als troost had ik me voorgenomen om dan binnenkort weer eens naar een goed Italiaans restaurant te gaan, om toch een beetje in de sferen te blijven. Hmm, also failed. Dan zit er niets anders op dan jezelf verwennen met deze gevulde jalapeños met Italiaanse twist.

Gelukkig zijn de supermarkten nog open en kon ik tussen alle lege schappen toch wat lekkere ingrediënten vinden voor dit borrelhapje. Deze gevulde jalapeños met paprika-roomkaas, geroosterde pijnboompitjes en gegratineerde mozzarella zijn een heerlijke snack om de dagen thuis goed door te komen. Wijntje erbij, alsof er niets aan de hand is!

Voor de paprika-roomkaas gebruikte ik geroosterde paprika uit een potje. Maar je kunt er natuurlijk ook zelf een roosteren in de oven. Je hebt dan ongeveer een halve paprika nodig. Good to know: door het verwarmen worden de gevulde jalapeños minder pittig. Ook een goede snack dus als je niet van heet eten houdt.

Dit heb je nodig (voor 12 gevulde jalapeños)

  • 6 jalapeños
  • 80 g roomkaas
  • 50 g geroosterde rode paprika
  • 30 g geraspte mozzarella
  • 15 g pijnboompitten

Zo maak je het

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de jalapeños in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten met een theelepeltje. De steeltjes kun je laten zitten.

2. Zet een koekenpan op hoog vuur en rooster hierin de pijnboompitjes in enkele minuten goudbruin. Houd goed in de gaten en schud regelmatig, want dit kan snel gaan.

3. Hak de geroosterde paprika fijn in een keukenmachine of met een mes. Doe de roomkaas in een kommetje en roer de gehakte geroosterde paprika erdoor. 

4. Vul de jalapeño helften met het paprika-roomkaas mengsel en leg op een bakplaat met bakpapier. Strooi de mozzarella erover en zet de gevulde jalapeños 20 tot 25 minuten in de oven (afhankelijk van je oven).

Je kunt de gevulde jalapeños zowel warm als koud serveren.

“Eet smakelijk!

Gevulde jalapeños

Hier vind je meer recepten

Ezra Dijck

Hi, ik ben Ezra. Als echte foodie sta ik liever in de rij voor een pizza dan voor het Colosseum. Op reis proef ik graag andere culturen, lekker eten en goede cocktails. En daarvoor hoef je helemaal niet ver! Op Zuidgekruid inspireer ik je met smaakvolle trips naar het zonnige zuiden, op max. 5 uur vliegen.

Bekijk blogs

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *