• Menu
  • Menu
Sangria drinken in authentieke tapasbar in Sevilla

Jouw eigen foodtour langs 6 authentieke tapasbars in Sevilla

Met mijn liefde voor tapas had ik wel verwacht dat ik me helemaal op mijn plek zou voelen in Sevilla. En oh boy, true that! Werkelijk op iedere hoek van de straat vind je hier authentieke Spaanse tapasbars, de een nog knusser dan de ander. Overal waar je kijkt zie je de mini gerechtjes voorbij komen en alles ziet er heerlijk uit. Met zoveel tapasbars per vierkante meter hoef je niet bang te zijn dat je een verkeerde keuze maakt, dat is alvast een fijn gegeven!

” Spaanser dan dit wordt het niet!

Voor je een authentieke Spaanse tapasbar binnen wandelt moet je één ding weten: verwacht geen luxe restaurant experience of een romantisch diner voor twee. Stel jezelf eerder de lelijkste bruine kroeg ever voor, deel die ruimte door tien en prop hem vol met luidruchtige, snel pratende Spanjaarden. There you have your tapasbar! En geloof me, dit wil je! Eerlijk is eerlijk, in het begin vond ik het ook even wennen, maar zodra ik in mijn beste vakantie Spaans onze eerste tapas had besteld zat ik helemaal in de flow. Spaanser dan dit wordt het niet! Wil jij je ook onderdompelen in deze authentieke Spaanse sfeer? Ik heb de zes leukste tapasbars van Sevilla hier voor je opgeschreven!

Tip! Sla deze adresjes op in Google Maps en maak er jouw eigen foodtour van. Wij slenterden op deze manier heel de middag en avond lekker van de ene naar de andere tapasbar en bestelden overal twee of drie tapas.

Bodega Santa Cruz (Calle Rodrigo Caro 1)

Dit is een van de oudste en bekendste tapasbars van Sevilla. Gevestigd op de hoek van een gezellige straat middenin het centrum. Hier heb je die authentieke Spaanse sfeer direct goed te pakken. Wij genoten van twee rode wijntjes, een smeuïge tortilla en een mancilla. Dat laatste bleek een soort panini met bloedworst te zijn. Had ik waarschijnlijk niet gekozen als ik dit wist tijdens mijn bestelling. En dat is precies zo leuk aan tapas bestellen in het Spaans terwijl je nauwelijks de taal spreekt! De zoute en pittige smaak van de mancilla heeft mij positief verrast. We aten onze tapas aan een van de hoge tafels buiten aan straat, waar het Spaanse leven lekker aan ons voorbij trok.

Maestro Marcelino (Calle Hernando Colón 9)

Oké, misschien geen typisch Spaanse tapasbar, maar als echte foodie en fijnproever mag je deze plek niet missen. Dit knusse hippe tentje middenin het centrum is eigenlijk een wijnkelder, slagerij en kaaswinkeltje in een. De eigenaar is heel vriendelijk en heeft echt passie voor zijn vak. Wij genoten hier van een een kaasplankje met verschillende harde en zachte geiten- en schapenkazen met rozijnen en vijgenjam. Daarbij kregen we olijven in knoflookolie en een kleine broodje on the side, wat we wegspoelen met een goed glas rode wijn.

La Fresquita (Calle Mateos Gago 29)

Heb je dat beeld nog in je hoofd van die lelijkste bruine kroeg ever? Doe er nog maar een schepje bovenop en welkom bij La Fresquita! Deze tapasbar van eigenaar Pepe is net een mini-museum. Alle muren van zijn knusse barretje hangen vol met rekwisieten van de Semana Santa, de heilige maand voor Pasen. In die week trekken verschillende processies door de straten, die met uitbundige praalwagens en groot vertoon het lijden van Christus en Maria zichtbaar maken. Pepe is groot fan en heeft ondertussen een flinke verzameling.  

” Deze tapasbar is net een mini-museum

Wij genoten hier van heerlijke groene asperges met ham en ei uit de oven, twee montaditos en een goed glas sangria. Montaditos zijn een soort mini-baguettes belegd met wat je wil. Wij hadden er een met chorizo en roquefort en een met gamba’s en knoflookdressing. Subtiel zijn de smaken niet, maar voor een smaakexplosie zorgen ze des te meer. Heel erg lekker!

El Pasaje (Calle Ximénez de Enciso 33)

Als je benieuwd bent hoe de prijswinnende tapa van de Sevilla Tapas Week van 2016 smaakt, dan moet je hier zijn. De authentieke Spaanse sfeer moet je er misschien zelf een beetje bij verzinnen in deze hippe tapasbar. Maar dat had ik ervoor over om the one and only Torta Naranja te proeven. Het gerechtje bestaat uit een knapperige bodem met frisse avocadocrème en gemarineerde zalm en tomaat met sinaasappelvinaigrette. Een heel bijzondere smaakcombinatie waarin fris, zoet en zout perfect op elkaar zijn afgestemd. Verder aten we hier patatas bravas en spoelden we al deze lekkere smaken weg met een flink glas sangria.  

Bar El Commercio (Calle Lineros 9)

Deze tapasbar is gevestigd in een van de winkelstraatjes van Sevilla. Het schijnt dat je hier naast tapas ook de beste churros van Sevilla kan eten. Bij binnenkomst vallen direct de gekleurde moorse tegeltjes op, I love it! We namen plaats aan de bar en bestelden twee koffie en een portie knapperige churros met gesmolten chocolade om in te dopen. Churros smaakt een beetje naar oliebol, maar de textuur is veel lichter en luchtiger. Heerlijk even wat zoets tussendoor, en zeker de moeite waard om dat bij Bar El Commercio te doen!  

” Knapperige churros met gesmolten chocolade

Bar Alfalfa (Calle Candilejo 1)

Deze tapasbar heeft echt het beste van twee werelden. De eigenaar van dit authentieke barretje komt uit Italië en daarom zijn de tapas geïnspireerd op de Italiaanse keuken. Tapas en Italië, OMG! Wat mij direct opviel is dat hier meer frisse en gezonde gerechtjes op de kaart staan. Best een unicum tussen al die Spaanse caloriebommen. We genoten hier van een heerlijke bruschetta, een caprese met extra veel tomaat en zijdezachte buffelmozzarella, en gegrilde aubergine met een vinaigrette van citroen en munt. Uiteraard vergezeld met een glaasje sangria. Cheers!

Ezra Dijck

Hi, ik ben Ezra. Trotse member van de dertigers club en dol op roadtrips, good food, Zuid-Europa en de rest van de landen rondom de Middellandse Zee. Ik geniet graag het hele jaar door van die mediterrane vakantiesfeer. Jij ook? Blijf dan hangen voor leuke routes, lekkere recepten en goede foodspots!

Bekijk blogs

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *