Wat doe je als je even wil onthaasten, even ontsnappen aan de drukte, alles op een lager pitje wil zetten? Je kunt op vakantie gaan, óf gewoon naar restaurant & bar Oase in Breda. Alleen de naam spreekt al tot de verbeelding, toch? Wanneer je het pand binnenloopt ben je ook echt even in een oase van luxe. Het restaurant heeft een hippe, kosmopolitische uitstraling, door de grote wandschilderingen, marmeren tafels met zwart bestek en velours stoelen. Wij kwamen hier voor een diner en de bijzondere cocktails. Kijk je mee?

Cocktails met een andere touch
Je kunt bij Oase Breda terecht van de ochtendkoffie tot en met de avondborrel. Ik was vooral nieuwsgierig naar hun lekkere cocktails waar ik al meerdere keren over had gehoord. Ze hebben hier een uitgebreide kaart met gin tonics, classic cocktails, chef’s recipes en Oase specials. Ik gingen voor een Pornstar Martini met wodka, passievrucht en vanille. Mijn vriend koos de Moscow mule met wodka, gemberbier en limoen.

De cocktails bij Oase Breda zijn een beleving. De bartender serveert de drankjes zelf en geeft aan tafel toelichting over de bereiding en ingrediënten. Alle siropen en likeuren die voor de cocktails worden gebruikt zijn homemade en de sappen en garneringen zijn biologisch. Het leuke vind ik dat de cocktails nét even een andere touch hebben. Zo wordt de Pornstar Martini geserveerd met een roos, in plaats van de bekende passievrucht. De heerlijke rozengeur past goed bij de zoete aroma van de cocktail. Cheers!
Een ‘kleine’ menukaart met grootse gerechten
Op de menukaart konden we kiezen uit vier voor- en drie hoofdgerechten. Niet super uitgebreid, maar de kaart wisselt iedere twee weken dus er is altijd wel wat nieuws te kiezen. Na een amuse van Parmezaanse kaas en een broodplankje met smeersels kwamen de mooie opgemaakte borden met de voorgerechten onze kant op. Ik had een geitenkaascrème met rode biet, zoethout en quinoa. Mijn vriend ging voor de Japanse steak tartaar met Nori, miso, beukenzwam en radijs. Een goed begin!


Gezien Oase Breda nog niet zo lang open is denk ik dat de bediening nog wat op elkaar moet inspelen. Het duurde even voor het hoofdgerecht werd geserveerd, maar dat was het wachten zeker waard. Ik had de vegetarische Gnocchi met paddenstoelen, parmezaanse kaas en rucola. En really: dit is de lekkerste gnocchi die ik ooit op heb! Het is best een kunst om die ‘deegballen’ (zoals mijn vriend ze noemt) verfijnd klaar te maken. Daar zijn ze goed in geslaagd; een mooie al dente garing met een kleine bite. Heerlijk in combinatie met een luchtige schuim, gegrilde groente en paddenstoelen. Mijn vriend had een flat iron steak met zoete aardappel, sjalotten jus en pastinaak. Een lekker winters gerecht met mooie aardse smaken, precies zoals je het mag verwachten.

Een dessert op een onbewoond eiland
Op de dessertkaart staan drie desserts. Oké eigenlijk twee, want één ervan was een kaasplankje. En dat is helemaal prima! Dit scheelt zeker een half uur twijfelen, wegstreep-technieken toepassen en iene miene mutte spelletjes spelen. Binnen 5 seconden wist ik dat ik voor de langzaam gegaarde ananas met kokosijs en mango ganache zou kiezen. Beste-keus-ever! Met alle smaken van dit toetje waande ik me even in een oase van rust op een onbewoond eiland met palmbomen. Mijn vriend ging voor de pure chocolademousse met bereidingen van peer, merengue en hazelnoot. Een perfecte afsluiter van een heerlijke avond!



Dit kost een avondje uit bij restaurant Oase Breda
Wij betaalden €116,96 voor twee personen voor een broodplankje, 3-gangen diner, 2 cocktails en een fles bruiswater.
Laat een bericht achter