Artisjok dip met citroen

Luchtige artisjok dip met citroen

Met deze luchtige artisjok dip met citroen waan jij je even helemaal in zomerse sferen. Trek een fris biertje open, doe er een citroentje in, zet de nachos (of stokbroodjes) klaar en dippen maar!

Wist je dat artisjokken bloemknoppen van een distelplant zijn? Als je ze laat zitten groeien er grote paarse bloemen uit. Ze komen oorspronkelijk uit Turkse en Perzische regio’s en werden in de tijd van de Romeinen al gegeten. De smaak van artisjok is een beetje zacht en licht bitter en gaat goed in combinatie met een zoutje en een zuurtje. Daarom heb ik deze artisjok dip bedacht in combinatie met Parmezaanse kaas en citroen.

Vind je zo’n grote artisjok bol angstaanjagend en weet je niet zo goed wat je ermee moet? No worries, voor dit recept gebruik je gewoon artisjok op water. Lekker makkelijk. Binnen no time zet jij deze frisse zelfgemaakte artisjok dip op tafel. Enoy the summer feeling!

> 3x heerlijke Griekse dipsausjes

Artisjok dip met citroen

Dit heb je nodig voor de artisjok dip

  • 100 g artisjok op water
  • 50 g ricotta
  • 10 g Parmezaanse kaas
  • Klein handje peterselie 
  • Rasp van een halve citroen
  • Peper en zout

Zo maak je het

Dit recept is echt makkelijker dan makkelijk: doe de artisjok, ricotta en parmezaan in een hakmolentje of kleine keukenmachine en maal fijn tot een gladde massa. Voeg op het laatst de peterselie toe en pulseer nog een paar keer (niet te vaak, dan wordt je dip groen). Doe de artisjok dip in een bakje, roer de citroenrasp erdoor en breng op smaak met peper en een klein beetje zout.

“Eet smakelijk!

Luchtige artisjok dip met citroen

Klik hier voor meer recepten

Ezra Dijck

Na mijn wereldreis wist ik het zeker: Ik ben verliefd op Zuid-Europa. En ja, ik heb écht goed gezocht, maar die fijne mediterrane sfeer is nergens op de aardbol te evenaren. Op Zuidgekruid neem ik je mee langs de mooiste reisroutes en lekkerste foodspots in ons zonnige zuiden. Ga je mee verliefd worden?

Bekijk blogs

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *