• Menu
  • Menu
Ontbijtsmoothie met havermout, dadel en banaan

Ontbijt smoothie met havermout, dadels en banaan

Elke ochtend maak ik een ontbijt smoothie met havermout en allerlei wisselende ingrediënten. Dat begon ooit vanuit praktische overwegingen. Ik ontbijt altijd in de auto en na de zoveelste berg broodkruimels die elke week de stofzuiger in gingen besloot ik dat het maar eens anders moest. Drinkbaar ontbijt in een beker bleek de oplossing! Inmiddels kan ik die geliefde ontbijt smoothies niet meer wegdenken uit mijn ochtendroutine. Ze zijn lekker, gezond, makkelijk én snel: gooi alles in de blender, één druk op de knop en je ontbijtje is ready to go! Door de havermout zijn de smoothies ook altijd vullend en kun je er zeker een paar uur mee vooruit.  

Vaak heb ik periodes waarin één smoothie mijn favoriet is. Momenteel is dat een ontbijt smoothie met havermout, banaan en dadels. Beetje in de 1001 nacht sfeer, zoals ik die ook tijdens mijn roadtrip door Marokko heb ervaren. De banaan en dadels maken het lekker zoet en de pindakaas en kruiden zorgen voor een nootachtige koekjessmaak. Yum!

Ontbijtsmoothie met havermout, banaan en dadel glazen met lepel
Dit heb je nodig (voor 2 longdrink glazen)
  • 400 ml amandelmelk (ongezoet)
  • 1 Banaan in stukjes
  • 3 medjoul dadels
  • 3 el havermout
  • 1 flinke el pindakaas
  • 1 tl speculaas en koekkruiden
Zo maak je het

Ontpit de dadels, doe alles in een blender en maal tot een gladde romige ontbijt smoothie. Ik gooi er vaak op het laatst nog twee ijsklontjes bij zodat de smoothie lekker koud is. 


Ezra Dijck

Hi, ik ben Ezra. Trotse member van de dertigers club en dol op roadtrips, good food, Zuid-Europa en de rest van de landen rondom de Middellandse Zee. Ik geniet graag het hele jaar door van die mediterrane vakantiesfeer. Jij ook? Blijf dan hangen voor leuke routes, lekkere recepten en goede foodspots!

Bekijk blogs

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *