Jaaa mijn eerste Italiaanse recept op de blog! Italië is echt mijn lievelingsland. Naast dat het er prachtig is, hebben ze er ook het lekkerste eten op aarde. Mij kun je het beste ‘s nachts niet wakker maken, maar als het toch moet, dan het liefst met een smakelijke pasta, pizza, iets met pesto, mozzarella of antipasti. Of: met een piadina! Al is dat misschien niet het eerste wat in je opkomt als je aan de Italiaanse keuken denkt. Piadina’s zijn een soort wraps, gemaakt van bloem, gist, water, zout en olijfolie. Je kunt ze vullen met alles wat je lekker vindt, van hartig tot zoet.
Vandaag gaan we de piadina’s niet vullen, maar beleggen. En daarna afbakken in de oven zodat het eigenlijk een pizza wordt. Dit recept is super snel, super simpel en super zomers door de frisse limoen en groene groente. Let the Italian in you arise!
> 5x smaakvolle stedentrips in Italië

10 min. bereidingstijd
15 min. oventijd
Dit heb je nodig (voor 2 personen)
- 4 piadina’s (Italiaanse afdeling bij de Appie)
- 200 gr ricotta
- 1 courgette
- 80 gr diepvrieserwtjes
- 80 gr geraspte parmezaanse kaas
- Rasp en sap van 1 limoen
- Peper en zout
Zo maak je het
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Klop ondertussen in een kommetje de ricotta los met een vork. Was de limoen en rasp de schil boven de ricotta. Snijd hem vervolgens doormidden en knijp ook de sap uit. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout.
2. Snijd de courgette in de breedte doormidden zodat je twee kleinere helften hebt en schaaf er plakjes van met een kaasschaaf.
3. Besmeer de piadina’s rijkelijk met de limoenricotta. Leg hierop de plakjes courgette, strooi daarover de erwtjes en top ze af met flink wat Parmezaanse kaas.
4. Bak de vier piadina’s in 15 minuten in de oven tot heerlijke pizza’s! De piadina’s zijn niet super groot, dus als je een flinke eter bent maak dan nog een simpele salade voor on the side.
“Eet smakelijk!
Laat een bericht achter