Piadina pizza met limoenricotta en courgette

Jaaa mijn eerste Italiaanse recept op de blog! Italië is echt mijn lievelingsland. Naast dat het er prachtig is, hebben ze er ook het lekkerste eten op aarde. Mij kun je het beste ‘s nachts niet wakker maken, maar als het toch moet, dan het liefst met een smakelijke pasta, pizza, iets met pesto, mozzarella of antipasti. Of: met een piadina! Al is dat misschien niet het eerste wat in je opkomt als je aan de Italiaanse keuken denkt. Piadina’s zijn een soort wraps, gemaakt van bloem, gist, water, zout en olijfolie. Je kunt ze vullen met alles wat je lekker vindt, van hartig tot zoet.

Vandaag gaan we de piadina’s niet vullen, maar beleggen. En daarna afbakken in de oven zodat het eigenlijk een pizza wordt. Dit recept is super snel, super simpel en super zomers door de frisse limoen en groene groente. Let the Italian in you arise!

> 5x smaakvolle stedentrips in Italië

Piadina pizza met ricotta en courgette

10 min. bereidingstijd
15 min. oventijd

Dit heb je nodig (voor 2 personen)

  • 4 piadina’s (Italiaanse afdeling bij de Appie)
  • 200 gr ricotta
  • 1 courgette
  • 80 gr diepvrieserwtjes
  • 80 gr geraspte parmezaanse kaas
  • Rasp en sap van 1 limoen
  • Peper en zout

Zo maak je het

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Klop ondertussen in een kommetje de ricotta los met een vork. Was de limoen en rasp de schil boven de ricotta. Snijd hem vervolgens doormidden en knijp ook de sap uit. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout.

2. Snijd de courgette in de breedte doormidden zodat je twee kleinere helften hebt en schaaf er plakjes van met een kaasschaaf. 

3. Besmeer de piadina’s rijkelijk met de limoenricotta. Leg hierop de plakjes courgette, strooi daarover de erwtjes en top ze af met flink wat Parmezaanse kaas.

4. Bak de vier piadina’s in 15 minuten in de oven tot heerlijke pizza’s! De piadina’s zijn niet super groot, dus als je een flinke eter bent maak dan nog een simpele salade voor on the side.

“Eet smakelijk!

Ezra Dijck

Hi, ik ben Ezra. Als echte foodie sta ik liever in de rij voor een pizza dan voor het Colosseum. Op reis proef ik graag andere culturen, lekker eten en goede cocktails. En daarvoor hoef je helemaal niet ver! Op Zuidgekruid inspireer ik je met smaakvolle trips naar het zonnige zuiden, op max. 5 uur vliegen.

Bekijk blogs

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *