Afgelopen zomer was ik in Sevilla. Een stad naar m’n hart, met eindeloos veel keus aan tapasbars. Tijdens een zelfbedachte foodtour door de stad belandde ik bij tapasbar El Pasaje. Een hippe foodspot waar je heerlijke tapas kunt eten, met eentje in het bijzonder: de Torta Naranja. Dit is de prijswinnende tapa van de Sevilla Tapas Week van 2016. De Torta Naranja is een gerechtje met een knapperige bodem en een frisse avocadocrème met zalm en tomaat in sinaasappeldressing. Een heerlijke combi van fris, zoet en hartig.Â
Thuis wil ik graag dat vakantiegevoel zo lang mogelijk vasthouden. Een goede manier om dat te doen is een eigen twist geven aan de gerechtjes die je op vakantie hebt gegeten. En wat is nu leuker dan thuis zelf tapas maken? Ik vond de originele Torta Naranja best groot, dus ik heb hem verkleind naar tapa formaat, zodat jij er thuis met meerdere mensen van kunt genieten.

Dit heb je nodig (voor 15 toastjes)
- 1 avocado
- 1 trostomaat
- 100 g gerookte zalmblokjes
- 1 sinaasappel
- 1 limoen
- 15 Carr’s Original toastjes
- 3 el olijfolie
- 1 el honing
- Gemalen zwarte peper
- Tuinkers (optioneel)
Zo maak je deze tapa zelf
1. Avocadocrème
Doe het vruchtvlees van de avocado in een kommetje en pureer met een vork. Snijd de limoen doormidden en knijp de twee helften uit boven de avocadocrème. Breng de crème op smaak met zout en peper.
2. Sinaasappeldressing
Rasp de schil van een halve sinaasappel boven een kommetje. Snijd de sinaasappel doormidden en knijp een helft uit tot je 2 el sap hebt. Roer de sinaasappelrasp en -sap samen met de olijfolie en honing goed tot een gladde dressing.
3. Zalm en tomaat
Snijd de tomaat (zonder vruchtvlees) in kleine blokjes. Doe samen met de gerookte zalmblokjes in een kommetje en schenk hierover de sinaasappeldressing. Roer door en breng op smaak met peper.
4. Tapas maken
Besmeer de toastjes met een laagje avocadocrème en beleg met zalm en tomaat. Garneer de toastjes eventueel met een beetje tuinkers.
“Eet smakelijk!

Laat een bericht achter